//
you're reading...
Privacy | Bescherming persoonlijke levenssfeer

Revolver zoeken op Marktplaats nog verstandig?

Onze zoon (14) kwam gister naar me toe met de vraag of ik even met hem op Marktplaats wilde kijken. Hij was op zoek naar een speelgoedrevolver met van die gele balletjes en had al het een en ander gevonden.

Op mijn verbaasde vraag wat hij daar mee wilde doen kwam een plausibele verklaring. “Voor mijn volgende filmpje natuurlijk. Ik experimenteer toch al een tijdje met clipjes en trailers? Nu ga ik een kort filmpje maken in James Bond stijl. Je snapt toch zeker wel dat dat niet gaat zonder BOND gun?”
Logisch, inderdaad. Voor hem. Alleen zat het mij op de een of andere manier niet lekker. Is dit tegenwoordig nog wel verstandig om te doen? Op internet zoeken naar speelgoed schietgerei?

Ben ik te achterdochtig of is mijn angst reëel?

Ik zag de beelden al helemaal voor me. Hoe zijn surfgedrag zou komen bovendrijven als mogelijke redflag. In door politie opgevraagde zoekbestanden. Hoeveel procent van de jongens van veertien jaar experimenteert met het maken van theater en filmtrailers? Het zal meer uitzondering zijn dan regel in ieder geval. En dan, wat te denken van het Lone Wolf syndroom? Is niet elke online zoektocht naar wapens, speelgoed of niet, in beginsel een verdachte actie na Alphen aan de Rijn?
Onze digitale schaduw wordt allengs scherper. Hoeveel mensen hebben hier echt weet van? Regelmatig slaat de schrik me om het hart over hetgeen onderzoeksjournalisten boven tafel halen.
Als er niets verandert dan is mijn angst wel degelijk reëel.

Nieuws

Gelukkig zag ik deze week ook geruststellend nieuws.
Op 3 april 2012 opent Jacob Kohnstamm (CBP) het Privacy & Identity (PI)lab. Een gezamenlijk expertisecentrum waarin wetenschappers oplossingen gaan ontwikkelen voor het versterken van de online privacy en het beheren van elektronische identiteiten. Het PI.lab is uniek omdat het technische, juridische en socio-economische aspecten van privacy en identiteit integraal benadert, las ik op de site van TNO. Dus over een paar jaar weten we meer en kunnen we anticiperen op het voortgeschreden inzicht.

Tot die tijd, toch maar liever nadenken over andere manieren om aan de juiste rekwisieten te komen. Zoonlief heeft inmiddels een tekening gemaakt. Hij gaat zelf wel een Bond gun maken.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Revolver zoeken op Marktplaats nog verstandig?

 1. Ook wij hebben 2 zoons die, zoals alle gezonde jongens, de moderne variant van indiaantje&cowboytje wilden spelen, ook in de vorm van een homevideo. De oudste (toen net 12 jaar) had een balletjespistool van de kermis (!), waar hij het rode, wettelijk verplichte, dopje af had gesloopt. Digitaal was hij dus ‘veilig’, want niet gezocht op ‘wapens’. Echter.
  Voor de ‘buitenopnamen’ liep hij naar zijn gekozen ‘lokatie’ toe, pistooltje in de hand; niets meer of minder: in zijn hand(!) en werd aangehouden door de politie die het toevallig zag.
  Het werd een hele toestand: politie aan de deur voor een ‘gesprekje’: hij werd aangehouden wegens VERBODEN WAPENBEZIT omdat het rode dopje er niet op zat. ‘Wapen’ werd in beslag genomen. Mijn puberende zoon had ook nog ‘pff’ tegen de politieman gedaan in antwoord op zijn tirade: strafbaar, slecht, crimineel blablabla, wat ik hem niet echt kwalijk kon nemen. Hier stond een ‘volwassen’ wetshandhaver zich buiten alle proporties mijn kind te beschuldigen van zware criminaliteit! En plein public èn thuis.

  Toen tijdens het ogenschijnlijk open (!) gesprek, in ons huis, al heel snel duidelijk werd dat wij thuisonderwijs geven, kreeg dit achterlijk doorgeschoten politiegedrag nog een 3-jaar-lang en gezinsverwoestend staartje: jeugdzorgmelding van deze totaal sociopatische smeris wegens ‘pedagogische verwaarlozing’! Ook de jongste had ONGEZIEN een melding (kwam ik een half jaar later achter). Waarna alle doodgewone, dagelijkse zaken door BJZ werden aangegrepen om een leugendossier te fabriceren: “Ouders stellen kinderen bloot aan geweld; zij laten hun kinderen op wedstrijdniveau judoën” is één greep uit hun ‘pedagogische dossier’… Allemaal ‘in het belang van het kind’ uiteraard.

  Thuisonderwijs werd gezien als zorgmijding en onttrekken aan het zicht: PANIEK IN TOTAALZICHT-EN-CONTROLELAND! Aangezien het wel volkomen wettelijk is, en men daar de officiële melding dus niet op kan baseren, heeft men dit ‘verboden wapenbezit’ maar aangegrepen. Geld is tenslotte geld voor BJZ. Lang leve de gesubsidieerde zorgtrajecten, ots en uhp.

  Ergens middenin deze vogelvrije jeugdzorghel, vertelt mijn zoon spontaan tijdens het eten dat de agent destijds als reactie op zijn ‘pff’ had gezegd: “Oh, jij denkt dat je sterk bent? Ik zal je weleens laten voelen wie de sterkste is”!
  Dit bleek dus puur een rancuneuze, kleinzielige ego-aktie van een ‘volwassen’ autoriteit tegen een 12-jarig jongetje!

  Ligt dat aan ‘pistooltjes’? Of aan (ander) normaal gedrag van kinderen? Nee! Het is de doorgeschoten gekte van de macht en geldbelustheid van jeugdzorg c.s. Het volledig doorgeslagen iedereen-diagnosticeert-er-maar-op-los en het is vervolgens een levenslang geregistreerde waarheid c.q. strafblad c.q. dwangmiddel tot ‘zorg’ (ots/UHP).
  Autoriteiten die vanuit gekrenkte egootjes en eigen-baantjes-veiligstelling omgekeerde bewijsleugens creëren zijn NIET IN HET BELANG VAN HET KIND en hun ouders.

  Moet je je voorstellen als dit soort psychopaten van huis uit bij AL je privégegevens kan! Maar zelfs als er geen toegang tot dit soort privacy is, creëert men het (‘zorg’) wel gaandeweg uit de losse pols. Zonder enig toezicht whatshowever.
  Vernietiging van dossiers blijkt in praktijk vrijwel onmogelijk, of kost nog jarenlange extra rechtbankstrijd en geld, en zelfs de wettelijk verplicht uit te voeren correctie op dossiers blijkt een farce; letters op papier die de indruk wekken dat je ‘recht’ hebt. Men weigert nl. gewoon. Doe maar wat. Onterecht geregistreerd in Matchpoint? Jammer dan. Ook dat blijft eeuwig staan.

  Opvallend dat wij dit soort dossiervormende en -bewarende autoriteiten en versnipperde instanties maar op hun mooie gezichtsloze blauwe ogen moeten geloven dat ‘ze’ gegevens niet opslaan of verwijderen, terwijl 1000en vermeende kindermishandelende gezinnen compleet gedwongen binnenstebuiten worden gekeerd of uit elkaar getrokken, omdat alles wat ze zeggen als leugen wordt behandeld…. Zonder waarheidsvinding (ook tegen de wet in, maar hé, wie doet ze wat) en zonder zelfs maar basisrechten, want ‘vermoeden’, dus vogelvrij.

  De wal zal het schip keren, want er is geen ontkomen meer aan deze letterlijke, allescontrolerende waanzin in Nederland. Wij zijn vertrokken. Voorgoed.

  Geplaatst door minhysterie | 28 september 2014, 11:53
  • Dank voor je bijdrage. De situaties die je beschrijft zijn stuk voor stuk verschrikkelijk. Er is geen ontkomen aan. Ik vrees dat je daarin volkomen gelijk hebt. Ik vraag me af of het ophoudt bij de landsgrens. Jullie zijn vertrokken. Maar waar verwacht je dat het anders zal zijn dan in Nederland?

   Geplaatst door Annelies | 1 oktober 2014, 11:34

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volg ons

@digdosjeugd

Advertenties
%d bloggers liken dit: