//
you're reading...
Overheid en Beleid

Burgerkracht

We hebben de kracht van burgers verbannen naar de vrije tijd en de zaken die er wezenlijk toe doen, zoals leefbaarheid, tegenslag en pech in handen gebracht van professionals. Op dat punt is onze samenleving aan een correctie toe, burgers moeten meer ruimte krijgen om hun omstandigheden zelf vorm te geven en de instituties moeten in die beweging hun dienstbaarheid opnieuw uitvinden.” citaat uit 2011-09 TSS – Burgerkracht – antwoord op reacties. (pdf)

Burgerkracht. De toekomst van het sociaal werk in Nederland‘ is een nieuwe invalshoek om te kijken naar de invulling van de welzijnssector. Geschreven door Nico de Boer en Jos van der Lans in opdracht van het RMO.

De boodschap komt er zeer kort gezegd op neer dat we met z’n allen als burgers beter in staat zijn om meer te realiseren dan wanneer hulp is georganiseerd via betaalde beroepen.

Deze redenering volgend vermindert de taak van de overheid (ook) in jeugdgezondheidszorg.  Daarmee verdwijnt de noodzaak om grootschalig digitale dossiers aan te leggen.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg ons

@digdosjeugd

Advertenties
%d bloggers liken dit: